Historie

Op 18 maart 1972 besloten de vaste stamgasten van De Lindebar om een eigen carnavalsvereniging op te richten: CV De Lindefluiters.

Eind 1973 zijn De Lindefluiters als officiële carnavalsverenging gestart.  In het begin hield dit eigenlijk niet meer in dan een kroegentocht door Erp en Keldonk tijdens de carnaval. Om herkenbaar te zijn, trok men een gele kiel, geel petje en een rode das aan.

In 1974 werd de eerste vorst gekozen; Theo Goorts. ‘Waarom een vorst?’  vraagt men soms aan ons. De uilen zijn eerder opgericht en kozen altijd een prins. Om niet in elkaars vaarwater terecht te komen, is er besloten dat CV De Lindefluiters dan een vorst kiezen. Ook werd afgesproken dat wanneer je eenmaal vorst bij CV De Lindefluiters bent geweest, je geen prins meer kan worden bij De Uilen en omgekeerd.

Vanaf 1975 zijn de kielen, petjes en dassen ingeruild voor groene pakken. Hierdoor zijn de geel-groene clubkleuren tot stand gekomen.

De eerste jaren van de club zijn gestart bij ‘Van Leuken’ maar toen deze stopte in 1982 moest CV De Lindefluiters op zoek naar een nieuw stamkroeg. Op een tien-gulden-biljet is vervolgens gestemd wat de nieuwe clubhuis zou worden. De meeste stemmen gingen naar café ‘het Klökske’, wat later ‘De Paal’ is gaan heten.