Terugblik carnaval 2019

Inmiddels is de carnaval alweer een maand achter de rug en konden we in de Erpse krant de verhalen lezen van verschillende carnavalsclubs. Over wat ze allemaal meegemaakt hadden en hoe skon het was, de carnaval. Ook wij van De Lindefluiters kwamen later met ons verhaal over hoe mooi de carnaval was. Inmiddels zijn we weer volledig afgekickt.

De site had een kleine vertraging met de terugblik op carnaval maar onder het motto ‘Beter laat dan nooit’ hier ons verhaal:

Intocht

Het begon met een geweldige intocht op zaterdag, waar weer velen op af waren gekomen om het carnaval in Erp te openen. Deze intocht wordt mede door Dorpsraad Erp erg goed opgezet en vandaar een zeer grote pluim en wat veren voor deze groep.

Het was dit jaar wéér groter dan voorgaande jaren. Onze Vorst Luc had het overal zo naar zijn zin, dat hij vaak te laat kwam bij de wagen die dan weer vertrok naar de volgende post. De Paal was niet het laatste adres van de intocht want die eer was dit jaar voor Van Haandel. Super verlopen deze intocht en volgend jaar mensen zien we jullie graag weer terug.

 

Erpse Avond

Nadat De Lindefluiters op zondagavond de pinguïndans gedaan hadden in het Berenhol, was het in snelle pas vol gas naar De Paal waar om 21.00 uur de ERPSE AVOND begon. Dit jaar met als aftrap een clip op het liedje “Rupsen in mijn buxus” van WC Experience, die het zeer goed doet op YouTube. Vervolgens, en dit was nog nooit eerder gebeurd, ging de Vorst ook optreden met een liedje over zijn Annemieke.  Als afsluiter, altijd mooi, een medley van Nederlandstalige carnavalsmuziek. Ge moet er bij zijn geweest om het te kunnen vertellen. Oja, ik vergeet bijna de alleskunner Stijn Ploegmakers a la zanger Kafke die er weer een hele show van maakte en veel sfeer in de zaal kreeg. Vervolgens wisten DJ Willem en DJ Maik de muziek zo te draaien waardoor het dak echt los van De Paal ging. Wij als Lindefluiters hebben er super van genoten dat we met z’n allen er weer een groot feest van konden maken.

 

Optocht en Matinee

En dan de optocht met de vorstenwagen van De Lindefluiters. De carnavalswagen heeft een metamorfose gehad en is weer klaar voor de komende jaren. En dat Vorst Luc een beetje te laat op de wagen was mocht natuurlijk onze pret niet drukken.

Het kindermatinee op dinsdagmiddag was dit jaar super geslaagd met een klein honderdtal aan kinderen die allemaal een cadeautje kregen en een snoepzak. Dat was al top maar het knutselen en schminken viel ook in goede aarde, waardoor de meeste kinderen blij en tevreden naar huis gingen.

 

Afsluiting

Na het matinee hebben we de clip ‘rupsen in mijn buxus’ nagespeeld op de bar in het café van De Paal. hopelijk komen die filmpjes niet op YouTube terecht. Dit jaar gingen iets eerder dan andere jaren de jassen uit om vervolgens, met de aanwezige heren en dames er nog echt een afsluitingsfeest van te maken.

Bedankt mensen uit Erp en regio voor jullie gezelligheid en aanwezigheid. Volgend jaar met carnaval zien wij, De Lindefluiters, Joan en Kitty, jullie graag weer terug in De Paal.

 

P.S. Op moederdag zijn jullie natuurlijk allemaal weer van harte welkom op de traditionele kofferbakverkoop op de Bolle Akker. Wil je een plaats reserveren, stuur dan een mail naar kofferbakverkooperp@gmail.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s