Contact

Geschokt en intens verdrietig zijn wij bij ontvangen van het bericht dat onze voorzitter Tonny Adam afgelopen maandag 23 december, in het bijzijn van zijn geliefde familie is overleden.
Wij, CV de Lindefluiters, hebben Tonny niet anders gekend als iemand die zich voor de volle 100% heeft ingezet voor ZIJN club! Tonny, die als Vorst in 1986 tevoorschijn kwam, heeft afgelopen januari nog een onderscheiding ontvangen voor zijn 33-jarig lidmaatschap! Vanaf 1992 maakte Tonny deel uit van de commissie “aanzoek nieuwe Vorst”. Een taak die hij vol enthousiasme tot het laatste moment heeft volbracht! In April 2006 heeft Tonny ook de voorzittershamer tot zich gekregen. Het voorzitterschap heeft hij ook vol trots voor ZIJN club vervuld.

Verdrietig, maar ook vervuld van trots en mooie herinneringen herdenken wij, CV de Lindefluiters, Tonny als een warm, openhartig en humoristisch persoon, die altijd in onze gedachten zal blijven.

TONNY BEDANKT!

Wij wensen Tonny, kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte bij het dragen van dit verlies.

Terugblik carnaval 2019

Inmiddels is de carnaval alweer een maand achter de rug en konden we in de Erpse krant de verhalen lezen van verschillende carnavalsclubs. Over wat ze allemaal meegemaakt hadden en hoe skon het was, de carnaval. Ook wij van De Lindefluiters kwamen later met ons verhaal over hoe mooi de carnaval was. Inmiddels zijn we weer volledig afgekickt.

De site had een kleine vertraging met de terugblik op carnaval maar onder het motto ‘Beter laat dan nooit’ hier ons verhaal:

Intocht

Het begon met een geweldige intocht op zaterdag, waar weer velen op af waren gekomen om het carnaval in Erp te openen. Deze intocht wordt mede door Dorpsraad Erp erg goed opgezet en vandaar een zeer grote pluim en wat veren voor deze groep.

Het was dit jaar wéér groter dan voorgaande jaren. Onze Vorst Luc had het overal zo naar zijn zin, dat hij vaak te laat kwam bij de wagen die dan weer vertrok naar de volgende post. De Paal was niet het laatste adres van de intocht want die eer was dit jaar voor Van Haandel. Super verlopen deze intocht en volgend jaar mensen zien we jullie graag weer terug.

 

Erpse Avond

Nadat De Lindefluiters op zondagavond de pinguïndans gedaan hadden in het Berenhol, was het in snelle pas vol gas naar De Paal waar om 21.00 uur de ERPSE AVOND begon. Dit jaar met als aftrap een clip op het liedje “Rupsen in mijn buxus” van WC Experience, die het zeer goed doet op YouTube. Vervolgens, en dit was nog nooit eerder gebeurd, ging de Vorst ook optreden met een liedje over zijn Annemieke.  Als afsluiter, altijd mooi, een medley van Nederlandstalige carnavalsmuziek. Ge moet er bij zijn geweest om het te kunnen vertellen. Oja, ik vergeet bijna de alleskunner Stijn Ploegmakers a la zanger Kafke die er weer een hele show van maakte en veel sfeer in de zaal kreeg. Vervolgens wisten DJ Willem en DJ Maik de muziek zo te draaien waardoor het dak echt los van De Paal ging. Wij als Lindefluiters hebben er super van genoten dat we met z’n allen er weer een groot feest van konden maken.

 

Optocht en Matinee

En dan de optocht met de vorstenwagen van De Lindefluiters. De carnavalswagen heeft een metamorfose gehad en is weer klaar voor de komende jaren. En dat Vorst Luc een beetje te laat op de wagen was mocht natuurlijk onze pret niet drukken.

Het kindermatinee op dinsdagmiddag was dit jaar super geslaagd met een klein honderdtal aan kinderen die allemaal een cadeautje kregen en een snoepzak. Dat was al top maar het knutselen en schminken viel ook in goede aarde, waardoor de meeste kinderen blij en tevreden naar huis gingen.

 

Afsluiting

Na het matinee hebben we de clip ‘rupsen in mijn buxus’ nagespeeld op de bar in het café van De Paal. hopelijk komen die filmpjes niet op YouTube terecht. Dit jaar gingen iets eerder dan andere jaren de jassen uit om vervolgens, met de aanwezige heren en dames er nog echt een afsluitingsfeest van te maken.

Bedankt mensen uit Erp en regio voor jullie gezelligheid en aanwezigheid. Volgend jaar met carnaval zien wij, De Lindefluiters, Joan en Kitty, jullie graag weer terug in De Paal.

 

P.S. Op moederdag zijn jullie natuurlijk allemaal weer van harte welkom op de traditionele kofferbakverkoop op de Bolle Akker. Wil je een plaats reserveren, stuur dan een mail naar kofferbakverkooperp@gmail.com

Carnaval in De Paal met CV De Lindefluiters

Vorst Luc dun Urste is er klaar voor. Hij zal de komende carnavalsdagen voorop gaan om het gezellig te maken in Erp. In de afgelopen weken heeft hij tijdens recepties en andere festiviteiten in meerdere kroegen en kantines bewezen dat hij dat kan, dus wij hebben er alle vertrouwen in.

 

Zaterdag – Intocht

Aanstaande zaterdag beginnen De Lindefluiters de carnaval met de intocht, samen met de Uilen en dorpsraad. Zit je liever aan de bar? Geen probleem, De Paal is iedere dag vanaf 12 uur open.

Onze club groeit, net als de intocht, dus mensen uit heel Erp en omgeving; sluit je aan bij dit leuke begin van de carnaval. Vanaf 12 uur beginnen we bij café ’t Schansoord. Daarna komen de  spelletjes en versnaperingen onderweg om uiteindelijk in café zaal De Paal aan te komen, waar onze Vorst en de Prins samen met al het intochtvolk alle ruimte krijgen om er een mooi carnavalsfeestje van maken. Bij binnenkomst staat een zeer bekende dj klaar die goed aardt in onze club, maar waarop ook de Uilen steeds vaker een beroep doen. Dus dj Rijplaat zorgt dat we meteen met feesten kunnen beginnen.

 

Zondag – Erpse avond

Zondagavond is traditioneel ‘De Erpse Avond’ in De Paal.  Natuurlijk ontbreken onze ‘harde-kern-Erpse-avond-artiesten’ niet op het podium, en zijn er nieuwe gezichten te zien. Het podium wordt dit jaar tevens gesierd door enkele mensen van buiten Erp. Dat wordt weer lachen of huilen, we zullen het zien.

Dit jaar zal er ook een act zijn die de verrassing wordt van de avond. We verklappen nog niks, maar het wordt springen en feesten als het begint.

Eén ding is zeker; DJ Mighty Maik, bekend van het vorstenbal, maakt het weer gezellig. En dat het dan altijd weer laat wordt ligt niet alleen aan De Lindefluiters zelf, maar ook aan de andere aanwezige carnavalsclubs en vele bezoekers, die graag een mooi feestje mee komen bouwen.

 

Maandag – D’n Optocht

De vorstenwagen is dit jaar met een groepje harde kern Lindefluiters dusdanig veranderd dat we er weer jaren tegen kunnen. Dus we kunnen in de optocht weer vooruit. Op de wagen zal het wederom bierloos zijn (ja, ja, dat kunnen wij ook), maar zwaaiend en knuffels gooiend maken we er weer een mooi feest van samen met Vorst Luc. In de bocht bij De Paal is het altijd erg druk en dus bijzonder mooi om langs te rijden. Of om te gaan staan, natuurlijk.

 

After optochtbal XXL

Na de optocht is er de huisgemaakte erwtensoep van Kitty en zal DJ Rijplaat de muziek zó draaien dat De Paal haast los komt van zijn fundering en alle mensen aan het feesten krijgt.

 

Dinsdag – Kindermatinee

En zo vlug gaat de carnaval weer bijna voorbij. Maar natuurlijk gaan we de laatste dag nog iets leuks doen voor de kinderen. Knutselen, schminken, dansen, springen op het springkussen en natuurlijk de bekende snoepzakken. Met dit jaar voor ieder kindje een verrassing. Dit wordt ook spannend voor onze Vorst Luc; met een glaasje ranja hossen met de kinderen. De papa’s en de mama’s kunnen ondertussen lekker aan de bar of bartafel een drankje doen, tot ze door hun kinderen gehaald worden omdat ze naar bed of naar het Berenhol  willen.

 

Afsluitingsbal

Als alle kinderen de ouders opgehaald hebben in de bar, volgt vanaf 20.00 uur nog het afsluitingsbal. Een mooie avond om met elkaar de carnaval 2019 gezellig en goed af te sluiten.

 

CV De Lindefluiters wenst iedereen een skônne carnaval en we zien jullie graag in De Paal!

Terugblik en dankwoord Vorst Mels

IMG-20180120-WA0011.jpg

Beste Carnavallers!

Nu ik dit schrijf mag ik nog één week genieten als Vorst Mels d’n 1ste. En wat was het een geweldig jaar. Ik weet het nog goed toen ik gebeld werd door Perry Verbruggen om te komen kijken naar een nieuwe machine die hij aan het bouwen was. Na wat rond te hebben gekeken zaten we aan een bakje koffie in de kantine, waarna Jos en Tonny binnen kwamen om te vragen of ik Vorst wilde worden. Het antwoord was natuurlijk JA en de koffie transformeerde snel in een koud pilsje.

Het was een prachtig jaar met vele hoogtepunten. De Lindefluiters zijn een hechte club en het zijn stuk voor stuk vrienden die dag en nacht voor elkaar klaar staan. Dit heb ik zeker gemerkt door het jaar heen tijdens alle mooie activiteiten. Met een speciaal bedankje aan Betty Beekmans, Angeline Vissers en Marleen Bevers die er altijd netjes voor zorgden dat we niks te kort kwamen en weer heel thuis kwamen.

Voor mij persoonlijk was de intocht het hoogtepunt van de carnaval en het was super geregeld. Ik wil daarom ook graag alle betrokkenen en in het speciaal de dorpsraad bedanken voor deze mooi ervaring.

Vanaf volgende week hebben we een nieuwe Vorst of Vorstin die de kar mag trekken voor 2019. Ik wens de nieuwe Vorst of Vorstin veel succes en sterkte toe. Geniet van elk moment want je maakt het maar één keer mee. Iedereen bedankt voor het mooie jaar en op naar een succesvol carnaval in 2019.

Vorst Mels d’n 1e

Nog maar 5 nachten slapen, wie wordt de nieuwe Vorst: de laatste 4 tips!

Zoals de titel luidt, zal het nu echt niet meer lang duren voordat de Vorst van 2019 wordt onthuld.

Vorst Mels heeft afgelopen weekend zijn laatste optreden gehad en mag as. zaterdag nog 1x met de scepter zwaaien om deze vervolgens dezelfde avond nog te moeten doorgeven aan zijn opvolger.

De spanning begint steeds meer te stijgen, want wie mag zich vanaf zaterdag Vorst 2019 mogen noemen. Om het makkelijker te maken, of juist misschien wel moeilijker volgen hier de 4 laatste tips:

  • Onze vorst heeft een goed gevoel over het carnavalsbal.
  • Vaak lette hij graag op de kleintjes.
  • Hij staat graag dicht bij het vuur, en houdt wel van een Kriekske.
  • De Vorst sluit niet af met een hekje, maar met een poort.

Denk jij te weten wie het wordt, of ben je nieuwsgierig geworden, kom as. zaterdag 19 januari om 20.30u naar Cafe de Paal en ‘Raad de vorst voor een worst’.

 

 

 

Vorst 2019 is er klaar voor: ‘hier komen de eerste tips’…

Als eerste namens CV De Lindefluiters aan alle mensen in Erp, Keldonk, Boerdonk en de dorpen daar ver buiten een heel gelukkig en gezond 2019 toegewenst.

Het is al heel snel zaterdag 19 januari: de avond van onze Vorstonthulling.

Op het Vorstenbal in thuiscafé De Paal gaan we in ieder geval weer groots uitpakken. Waarschijnlijk wordt Vorst Mels afgevoerd door zijn vrienden. En voor deze mannen is niks te gek. Voor een vriendenweekendje reizen ze met gemak even naar Sofia om vervolgens op maandag weer gewoon aan het werk te gaan. De afvoer van Vorst Mels zou dus wel eens zeer verrassend kunnen zijn.

 

De Nieuwe Vorst: wie o wie wordt het?!

Maar, wie o wie wordt de nieuwe Vorst van CV De Lindefluiters!? Vanaf nu volgen de tips hier en in de Erpse Krant. In ieder geval moet de nieuwe Vorst nog even rustig wachten op zijn onthulling.

 

foto-onherkenbare-vorst

De 4 tips over onze nieuwe vorst

Tip 1: Tis een echte lange afstand fietser..

Tip 2: Met zijn hulp slaan ze de plank niet mis..

Tip 3: Hij heeft het van geen vreemden..

Tip 4: Onze vorst is bekant niet geboren in Erp..

 

Donateursactie

Daarnaast willen we jullie laten weten dat onze jaarlijkse donateursactie een vernieuwde invulling heeft. Er zijn nieuwe, ludieke prijzen te winnen. Deze donateurskaarten zijn vanaf nu  bij alle Lindefluiters verkrijgbaar. Bestel ze nu!

 

Veel succes met deze tips en als je het weet wie het is, kun je het maar beter  ssssssstil houden en op 19 januari achter in De Paal het papiertje invullen “Raad de Vorst voor een worst”.

 

Tot volgende week voor meer nuttige tips over onze nieuwe Vorst.

 

 

 

 

Kofferbakverkoop 13-05-2018

Traditioneel op moederdag organiseren C.V. De Lindefluiters weer de tiende jaarlijkse grote kofferbakmarkt op het Fietscrossterrein op Heesakker 12 5469 AV te Erp.

Er zijn ruim 250 standplaatsen.

Voor aanmelding van een standplaats kunt U een e-mail sturen naar onderstaand adres met:

Naam, woonplaats, tel.nr. en aantal standplaatsen. Maak tevens z.s.m. € 10.00 per standplaats over op rekening NL13 RABO 0114 6495 53 t.a.v. C.V. De Lindefluiters te Erp en uw standplaats is gereserveerd.

Datum 13 mei 2018

Tijd: 9.00 tot 15.00uur

Entree: € 2,00

Parkeren: Gratis

Voor info of aanmelding: kofferbakverkooperp@gmail.com

of bel: 0653431023/0610361416

13151963_891893487588366_6460735566138084361_n

REGELEMENT KOFFERBAK VERKOOP ERP
  1. Uw inschrijving geeft recht tot toegang met 1 voertuig tot de gehuurde standplaats, incl. totaal 2 inzittende, tussen 6.30 en 8.00 uur.
  2. Vanaf 9.00 uur mag er verkoop plaats vinden van tweedehands goederen en/of ambachtelijke goederen. Commerciële handel, etenswaren, drank en namaak artikelen worden niet toe gestaan.
  3. Deelnemers melden zich tussen 6.30 en 8.00 uur bij de ingang. Van 9.00 tot 15.00 uur kunt U goederen te koop aanbieden. Om 15.00 uur moet U beginnen met inpakken en opruimen. De standplaats dient schoon en opgeruimd achter gelaten te worden. Eventueel afval of niet verkochte goederen moet U zelf mee terug nemen.
  4. Tijdens de openingsuren mag U het terrein NIET met Uw voertuig verlaten i.v.m. de veiligheid.
  5. Noch de organiserende organisatie, nog de beheerder van het terrein, nog ieder ander, betrokken bij de kofferbakverkoop, kan op enigerlei wijze aansprakelijk en/of verantwoordelijk worden gesteld voor ongevallen aan personen overkomen, en voor schade aan auto’s en alle andere voorkomende voertuigen, en/of tenten, en/of goederen toegebracht. Zowel bezoekers, deelnemers als ook alle overige medewerkers nemen deel en/of zijn aanwezig op eigen risico.
  6. In punten waarin dit reglement niet voorziet, beslist de organisatie.